top of page

Zorgknorrie september 2022

Hallo ouders en verzorgenden van kinderen, kinderen en volwassen deelnemers!

Hier is weer een nieuwe Zorgknorrie, met het laatste nieuws..
Er is weer het nodige te vertellen… 

De veulens groeien goed op. Sterker nog; nog een paar maanden en dan zijn ze  allemaal vertrokken. Birgir is met Kirsten mee, Lysir gaat eind september weg en Topas gaat als laatste half november.

Het wordt dus nog wat stiller. Het is al stiller, omdat er aardig wat paarden met Kirsten mee zijn gegaan. En volgend jaar krijgen we helaas geen veulen, want Eldraun is niet drachtig geworden. Een algemeen verschijnsel dit jaar; veel merries zijn niet drachtig geworden. Niets aan te doen…
Het is even wennen, maar de werkdruk is wat lager geworden, ook voor de deelnemers, en er is meer tijd om allerhande klusjes die anders bleven liggen, nu wel op te pakken. Voor de kinderen is er meer speeltijd. Over een tijdje komen er ook wat meer andere klusjes of soms eens een aparte bezigheid voor de oudere kinderen, het moet zijn vorm nog gaan vinden. Het zal wel volgend jaar worden voordat dit echt duidelijk vorm heeft gekregen.

 

Het blijft een komen en gaan op een zorgboerderij, met personeel en met deelnemers. De laatste maanden hebben natuurlijk Luuk en Lotte afscheid genomen. Luuk is verder met een andere stage voor zijn opleiding. En Lotte heeft juist haar opleiding afgesloten en is nu officieel orthopedagoog. En als kleinschalige zorgboerderij kunnen we natuurlijk geen fulltime orthopedagoog aannemen. Bovendien hebben we al jarenlang intensief met onze eigen orthopedagoog  i.v.m. de zorgplannen. Dus soms moet je afscheid nemen, hoe leuk beide partijen het ook  samen hebben. We hebben een heel mooi afscheid gehouden, met mooie groepsfoto. ( helaas was er eentje op vakantie..) De kinderen hadden een mooi aandenken gemaakt ( waar Luuk nog bij geholpen had). Lotte was vast van plan het op te hangen.. dat zou leuk zijn, een mooie herinnering 

Gelukkig hebben we weer een goed team.

Dus we zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Ook dieren komen en gaan.
Het konijntje Lotte is overleden in de week voor personeelslid Lotte afscheid nam. Echt heel toevallig. Lotte was hier al zeven jaar, dat is heel netjes voor een konijn. 

Er is ook weer een nieuw konijntje Johnny, dat is dan weer heel leuk  
“Johnny” is als naam gekozen in het kader van de rij namen van zangers.  
Zelf maar raden naar wie hij genoemd is… En ook maar eens thuis raden waar de andere namen vandaan komen; Elvis, Mick, Nana, Charles. 
De rest heeft nog andere namen. 
Hoewel Zorro ook wel echt met  mijn kindertijd te maken heeft.. Maar dat is dan weer geen zanger.. 

 

Op 23 augustus is ons lieve Maltezer hondje Sunny gestorven. Wat heeft zij ook veel betekend voor de zorgboerderij. Zoveel deelnemers die met haar gelopen en gespeeld hebben. Ze heeft haar rust echt verdiend. En wij houden goede herinneringen over.

Soms wordt er wel gevraagd of we al een nieuwe waakhond nemen..
Ja, we zijn er weer aan toe.  Half september komt Bella bij ons wonen, een puppy van 8 weken. Ze is een Beauceron, dat is een Franse herdershond.
Bella zal meer bij ons in de boerderij blijven. Het is zoals gezegd een ander ras en we hebben aan Sonia ook ervaren dat het behoorlijk belastend was om zoveel verschillende mensen langs te zien komen, die allemaal bleven staan voor haar hokje. Hoe goed bedoeld ook, het is toch stressvol voor een hond.

Maar de deelnemers gaan Bella zeker wel tegenkomen. 

 

Omdat twee honden tegelijk opvoeden te chaotisch werkt komt er in ieder geval het eerste half jaar, geen nieuw zorgboerderij –knuffel-hondje. 
Maar je weet nooit wat de toekomst nog brengt..

 

Over de kippen is trouwens niet zo veel te vertellen, die blijven ongestoord doorleven en genieten van hun pensioen. Er wordt geen eitje meer gelegd, maar ze hebben het goed..

 

Dit was het weer even, ik vergeet vast een heleboel, dat komt dan volgende keer weer. Evenals foto’s van weer andere deelnemers en personeel.

Blijf ook facebook in de gaten houden!  Daar is al het nieuws als eerste te vinden.
Tussen de Zorgknorrie- krantjes in, worden daar regelmatig foto’s geplaatst.  

                                                                      

Vannacht was de eerste grote regenbui sinds tijden. Aankondiging van de herfst  hoop ik..

Er mag echt wel weer wat regen gaan vallen. En ietsje koeler vind ik ook niet erg..
Hou in de gaten dat de kinderen dan ook weer dikkere kleren mee moeten naar de dagbesteding. Het is hier buiten echt kouder dan ’ in de bouw’, zoals dat zo mooi heet.

                                                      

Iedereen  een mooie herfst-tijd gewenst!

Hartelijke groet, ook van Paul Valkenier,

Manette Veldhoven,
Zorgboerderij Emmen.
marnik.jpg
bottom of page