ZORGKNORRIE 29 - September 2021

Hier is weer een nieuw zorgknorrie, met het laatste nieuws. 
Er is weer het nodige te vertellen. 

Allereerst natuurlijk het nieuwe veulen van Ardis en Litli; 
Het werd een meisje! Ze heet Líf , wat in het IJslands "levendig" betekend en als je het uitspreekt klinkt als 'lief' op z'n Nederlands. 

En het past precies bij haar, ze is lief én heel levendig, echt een eigenwijs dametje. 

Ze houdt enorm van knuffelen, daar gaat ze helemaal voor staan. 

Er worden de laatste tijd heel veel foto's gemaakt door personeel, en de meeste daarvan komen iedere week op Facebook te staan. Dit wordt goed gevolgd en is ook heel leuk voor de ouders. 
Vaak zegt een kind alleen maar op de vraag hoe het was; 'Goed.' Of een kind klaagt bijvoorbeeld over sommige dingen. Het is in beide gevallen leuk om te zien wat er zoal gebeurt op een zaterdag en bijvoorbeeld te zien dat je kind er wel degelijk heel vrolijk en lekker spelend op staat.

Ook van de volwassen worden wel foto's gemaakt, hoewel in mindere mate. Niet iedereen vind het even leuk om gefotografeerd te worden, dat scheelt ook. 

Er wordt regelmatig nieuw speelgoed gekocht, nu zijn het stuntfietsje en de step weer erg populair, net als de tipi. 

Er zijn de laatste tijd weer een paar nieuwe kinderen in de groep. We zijn dus best met veel kinderen op zaterdag. Het voordeel is dat we daardoor een extra personeelslid in kunnen zetten, waardoor de subgroepjes juist weer minder groot zijn. We werken nu met drie subgroepjes in plaats van twee. Het is even wennen, omdat de routine iets is verandert, maar het werkt nog veel gestructureerder en het is dus rustiger voor de kinderen. In de speelpauze speelt iedereen toch op allerlei plekken, dus dan is het alleen maar gezellig dat er veel kinderen zijn. Voor ieder kind is er wel iemand aanwezig waar het mee klikt. 

Sinds 1 september is Luuk ons team komen versterken.
Hij heeft bij ons een zogenaamde BBL-plek, waarbij leren en werken hand in hand gaan. 

 

Blijf Facebook in de gaten houden! 
Tussen de zorgknorrie krantjes in, worden daar regelmatig foto's geplaatst.

 
Iedereen een mooie herfst gewenst, hartelijke groet, 

ook namens Paul Valkenier, 
Manette Veldhoven, 
Zorgboerderij Emmen

239480656_372946531038980_1557070890178193163_n.jpg