top of page

Zorgknorrie december 2022Hallo ouders en verzorgenden van kinderen, kinderen en volwassen deelnemers.

Hier is weer een nieuwe Zorgknorrie met het laatste nieuws.
Er is weer het nodige te vertellen..

 

Er is nog één veulen op stal; Birgir. Dit is echt het grootste veulen dat hier ooit geboren is.
Hij is echt mooi met zijn blauwe ogen. Binnenkort wordt hij afgespeend en krijgt hij een eigen stal.
En ja, klopt, Birgir is weer terug. Alle paarden zijn weer terug. Het bleek geen succes in het buitenland, te weinig mogelijkheden voor de paarden daar ( geen dierenarts, niet genoeg water etc).
Het goede nieuws hiervan is dat we weer gezellig veel p[aarden hebben.
Ook krijgen we volgend jaar weer veulentjes. Ljá is drachtig en ook Mögnud krijgt een veulen.

 

Er is ook een lief schattig katje meegekomen. Dit was een zwerf-kitten, die in haar eentje nooit had kunnen overleven in het buitenland. Dus is ze meeverhuisd; welkom Kitty ( ook wel Kitkat genoemd).

Het blijft een komen en gaan op een zorgboerderij, met personeel en deelnemers.
Onlangs heeft Annemieke ons weer verlaten. Het bleek niet te zijn wat ze zocht in het werk.
Het is afwisselend werk, maar niet makkelijk.
Voorlopig redden we het zo nog, omdat Danieck ook een dag door de week wil werken. Daar zijn we heel blij mee.
We gaan het zien of we over een tijdje weer nieuw personeel erbij nodig hebben.
We zijn in ieder geval blij met het team, zoals het nu is :)

 

Wat de kinderen betreft; er vertrekken de komende tijd heel wat oude getrouwen; eind november is de eerste vertrokken, de dag voor kerst vertrekken er nog drie en half januari de laatste van het clubje. 
Ik ben erg trots op deze kinderen, die zich zo goed ontwikkeld hebben. Het is natuurlijk altijd jammer als kinderen weggaan, maar als ze weggaan als ze hun doelen behaald hebben, dan is dat tegelijkertijd ook heel vreugdevol. Daar doen we het tenslotte allemaal voor, zowel het kind als de ouders, als team en kindergroep. 
Dat betekent dat de groep binnenkort weer nieuwe kinderen zal opnemen. En dat is ook altijd leuk  om weer nieuwe kinderen te leren kennen.
We wensen de vertrekkende kinderen het allerbeste! Want ook al ben je hier klaar, het leven blijft altijd verrassingen geven, moeilijke en makkelijke.
Ik ga ze wel missen..

 

Zoals iedereen wel weet doen we ook ambulante begeleiding. En daar hoort ook het mooi maken van het huisje bij. Trots op ons personeel en de volwassenen die dit voor elkaar gebracht hebben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Trouwens niet alleen het huisje wordt opgeknapt.. we zijn ook druk bezig om de stallen op te knappen. Voor wie goed oplet, die heeft al kunne zien dat de stallen van kleur aan het verschieten zijn. Was het eerst geel, nu wordt alles lichtblauw. Dat maakt het wat lichter in de stallen.
het is nog niet klaar,  ook de andere wanden krijgen nog een kleurtje en alle staldeuren worden in één kleur geverfd. Volgende keer meer hierover want het gaat stap voor stap..

 

 

 

 

Onlangs is er een kip gestorven. Deze was bijna tien jaar oud geworden, wat echt heel respectabel is voor een kippenleven.
We hebben  nu alleen Tikkertje nog over. Die is zelfs al meer dan tien jaar oud (!). Zij geniet nog van haar pensioen. Omdat het geen goed idee is, om bij zo'n oude kip nieuwe kippen in te zetten, wachten we met nieuwe plannen tot Tikkertje het ook lang genoeg vindt.

 

Voor ik het vergeet; met Oudjaar zijn wegesloten; het valt dit jaar op een zaterdag en het is geen goed idee  een kindergroep en tegelijkertijd knallend carbid naast de deur.

 

Hou in de gaten dat kinderen ook weer dikkere kleren mee moeten naar de dagbesteding. Het is hier buiten echt kouder dan "in de bouw" zoals dat zo mooi heet.

Dus dikke sokken, dikke jas, wanten en muts.

 

Iedereen een gezegende kerst-tijd gewenst!

Hartelijke groet, ook van Paul Valkenier.

Manette veldhoven,

Zorgboerderij Emmen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

bottom of page